Platnosť účtu bola ukončená, web bude natrvalo zmazaný za:

Pokiaľ chcete platnosť účtu obnoviť, napíšte nám na podpora@chytry-web-maklera.sk
Obmedzenie prístupu k informáciám z katastra: Ako vás to ovplyvní?

Obmedzenie prístupu k informáciám z katastra: Ako vás to ovplyvní?

Informácie z katastra sú nenahraditeľným zdrojom pre odhaľovanie pochybných vlastníckych vzťahov a vlastníckych vzťahov vo všeobecnosti. Či už ste novinár, realitný maklér, alebo len zvedavý občan, zmeny v prístupe k týmto údajom vás zasiahnu. Prečítajte si môj článok, v ktorom sa pozrieme na to, ako plánované obmedzenia ovplyvnia transparentnosť a súkromie.

Prečo dochádza k obmedzeniu?

Úrad geodézie, kartografie a katastra (ÚGKK) signalizuje, že hlavným dôvodom pre revíziu prístupu k údajom je ochrana osobných údajov a zvýšená kriminalita spojená so zneužívaním týchto informácií. Tento krok má za cieľ znížiť riziko neoprávneného spracovania údajov, ktoré by mohlo viesť k poškodeniu fyzických osôb.

 

Ohrozené súkromie a transparentnosť

Zavedenie povinnosti registrácie pre prístup k údajom z katastra prináša otázky týkajúce sa ochrany súkromia a transparentnosti. Na jednej strane je potrebné chrániť osobné údaje, na druhej strane je však dôležité udržať verejný prístup k informáciám, ktoré sú kľúčové pre demokratickú kontrolu a transparentnosť verejných záležitostí.

Ako realitná maklérka chápem dôležitosť ochrany osobných údajov, ale zároveň si uvedomujem, aký význam má prístup k informáciám pre našu prácu a pre udržiavanie transparentnosti v spoločnosti. Je dôležité nájsť správnu rovnováhu medzi ochranou súkromia a transparentnosťou.

Ak sa so mnou chcete o niečom poradiť alebo máte otázky týkajúce sa realitného trhu, neváhajte ma kontaktovať prostredníctvom kontaktov na mojej webovej stránke. Teším sa na vaše otázky a spoločne nájdeme odpovede na vaše nejasnosti.

```

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie